Trainingen

Werkgeluk - in company

 De meeste medewerkers brengen veel tijd op het werk door,  dan is het prettig als ze zich daar ook gelukkig voelen.

Gelukkige medewerkers voelen zich niet alleen beter, uit onderzoek blijkt ook dat gelukkige mensen beter presteren en minder vaak ziek zijn. Win – win – win situatie als je het ons vraagt.
Geluk is een gevoel, iets wat je van binnen ervaart en daarom ook heel persoonlijk is. Ondanks dat het een persoonlijk gevoel is, zijn er overeenkomstige thema’s. Vanuit deze thema’s hebben wij het trainingstraject Werkgeluk ontwikkelt. 

Hieronder genoemde thema’s komen aan bod binnen het trainingstraject Werkgeluk. We gaan graag met je om tafel om de wensen te bespreken om het traject op maat in te richten. De verschillende thema’s kunnen ook als losse workshop aangeboden worden.

Passie 

 • Voel jij nog passie voor je vak? 

 • Hoe blijkt dit?
  Brandt het vlammetje in jouw professionele hart nog of kan deze wel wat aandacht gebruiken? 
   

Zingeving 

 • Waar haal jij voldoening uit?

 • Zingeving is belangrijk in het stuk (werk)geluk, als jij zinvol werk doet, dan draagt dat bij aan je (werk)geluk. Hoe is dit voor jou? 

 

 Werk-privé balans  

 • Hoe vind je een betere balans in je werk en privé situatie? 
 
Persoonlijk leiderschap 
 • De kracht van kiezen. 
 • Welke keuzes maak je en kun je er achter (blijven) staan?

Het traject bestaat minimaal uit 6 bijeenkomsten, waarvan 1 terugkomdag ongeveer 3 maanden na de laatste bijeenkomst. We onderzoeken, oefenen, integreren en borgen in het dagelijks leven om zo een geluksgevoel te creëren. 

We gaan graag met je om tafel om de wensen te bespreken voor een traject op maat voor jouw medewerkers. Daarin kunnen we een speciaal onderwerp, bijvoorbeeld over een specifieke levensfase (denk aan 55+, jonge gezinnen), meer verdieping over voorgaande onderwerpen of onderwerpen die vanuit de groep worden aangegeven, integreren.
Meer weten? Neem contact op.
 

 

Werkgeluk - open inschrijving

Nu ook ONLINE!

De meesten van ons brengen veel tijd op het werk door, dan is het prettig als je je daar ook gelukkig voelt. 

Geluk is een gevoel, iets wat je van binnen ervaart en daarom ook heel persoonlijk is. Volgens ons zijn er een aantal thema’s die er toe doen als je meer geluk wilt ervaren. Rond deze thema’s hebben we het trainingstraject Werkgeluk ontwikkelt.  
 

Het trainingstraject bestaat uit 6 bijeenkomsten met elk een eigen thema. Per thema oefenen we en krijg je ‘huiswerk’ mee om het ook te kunnen integreren in je leven. 

Thema’s; 

 Passie 

 • Waar ligt je passie privé gerelateerd. Waar haal jij je passie vandaan?  
 •  Als jij groot mocht dromen, en alles zou kunnen, welk leven zou je dan leiden? Wat zou je dan doen/veranderen?  
 • Voel jij nog passie voor je vak? Hoe blijkt dit?
 • Brandt het vlammetje in jouw professionele hart nog of kan deze wel wat aandacht gebruiken? 

  Zingeving 

 • Zingeving is belangrijk in het stuk (werk)geluk, als jij zinvol werk doet, dan draagt dat bij aan je (werk)geluk. Hoe is dit voor jou? 
 • Waar haal jij voldoening uit? 

 

 Prive -/Werkbalans

 • Welke rollen heb je allemaal en hoe houd je alle bijbehorende ‘ballen’ in de lucht? 
 • Waar krijg je energie van en wat kost energie? 
 • Hoe vind je een betere balans in je werk en privé situatie? 

 

Persoonlijk Leiderschap 

 • Welke keuzes maak je en kun je er achter (blijven) staan?  
 • Durf je voor je eigen geluk te kiezen?   
 • Welke keuzes kun je maken om je geluk/passie/ balans te vergroten? 

 

Verdieping

 • Ruimte voor een speciaal onderwerp, bijvoorbeeld over een specifieke levensfase (denk aan 55+, jonge gezinnen), meer verdieping over voorgaande onderwerpen of onderwerpen die vanuit de groep worden aangegeven.  

 Terugkomdag

 •  waarin we terugblikken op de voorgaande bijeenkomsten en kijken hoe de verschillende thema’s je helpen of hebben geholpen werkgeluk voor jou te creëren. 

 

Wil jij dit ook en ben je benieuwd of dit iets voor je is? Meld je dan hieronder aan voor de gratis kennismakingsworkshop Werkgeluk.

Praktisch 

Deze training geven wij zowel online als offline. 

 

Online najaar 2020

Data: 25 sept, 16 okt, 20 nov, 15 jan ’21, 12 feb, 23 april

Mét extra bonus uur eind december.

De online groep bestaat uit minmaal 6 en maximaal 15  personen. Zo is er voldoende ruimte en aandacht voor iedereen. 

Locatie: vanuit jouw huis – online

Prijs: € 699,-  incl. BTW

Offline voorjaar 2021

Data:

25 feb, 25 mrt, 22 april, 27 mei, 24 juni, 9 sept.

Op een mooie plek in het oosten van het land.

Prijs offline training : €  997,00 incl. BTW 

PS:
Gelukkiger als mens, betekent gelukkiger op je werk. Uit onderzoek blijkt dat gelukkige medewerkers minder ziek zijn en productiever zijn.

Misschien heb je een persoonlijk opleidingsbudget bij je werkgever of zien ze het belang van een trainingstraject Werkgeluk en betalen zij deze opleiding voor je?  

Organisatie opstellingen

Opstellingen zijn een innovatieve manier om snel inzicht en helderheid te krijgen in wat er ‘in de onderlaag’ speelt. Het maakt de onzichtbare processen zichtbaar. In de laag die je met je ratio niet kunt bedenken, maar die voor iedereen wel voelbaar is.  
Je kijkt als het ware naar ‘een toneelstuk’ van je eigen vraag, dat wat niet goed loopt met de betrokken partijen wordt tijdens de opstelling ongefilterd zichtbaar. 

Het uitgangspunt is  dat alles bestaat uit een systeem, waarvan je onderdeel bent. En dus wordt het ook wel ‘systemisch werk’ genoemd. 

Elk systeem zoekt naar balans en harmonie en als dat er niet is, ontstaan er ‘problemen’. 

Binnen dit werk zien we problemen niet als problemen, maar als signaal dat er iets helder/ duidelijk mag worden, zodat het systeem weer herstelt en in harmonie verder kan.  

Op deze innovatieve manier kijken wij met jou naar die zaken binnen je organisatie waar je vragen over hebt. Is er bijvoorbeeld iets dat borrelt in je organisatie, waar je je vinger niet opgelegd krijgt?  Of zijn er problemen waar jij wakker van ligt?   

Door middel van een organisatieopstelling geven we je in korte tijd inzicht en helderheid over wat er precies aan de hand is. Door dit inzicht en helderheid kunnen gedragsveranderingen plaatsvinden en is de eerste stap naar verandering gezet. 

Ook aan het begin van een project of bij een strategiesessie kunnen we zo een mooi inzicht geven over de situatie nu en wat aandachtspunten zijn.

Workshops

Workshop Kennismaken met Organisatie Opstellingen

Borrelt er iets binnen je organisatie? Zijn er (terugkerende) problemen of heb je een ondernemersvraag waar je duidelijkheid over wilt. Op een innovatieve manier kijken wij met jou naar die zaken binnen je organisatie waar je vragen over hebt.     

Door middel van een organisatieopstelling geven we je in korte tijd inzicht en helderheid over wat er precies aan de hand is. Door dit inzicht en helderheid kunnen gedragsveranderingen plaatsvinden en is de eerste stap naar verandering gezet.  

Ben je benieuwd wat een organisatieopstelling is, hoe het in zijn werk gaat? Kom dan naar een van onze kennismakingsworkshops, om zelf te ervaren wat dit voor je bedrijf of team kan betekenen.

Het bijwonen van deze kennismakingsworkshop is kosteloos. 

Data voor 2020 zijn:

 • 8 september  – 19.30 – 22.00 uur in Nijverdal
 • 17 november  – 19.30 – 22.00 uur in Oldenzaal.

Benieuwd of het iets voor je is?
Lees hier de ervaringen van mensen die je voorgingen.

Workshop Werkgeluk

Gelukkige medewerkers presteren beter en zijn minder vaak ziek. 

 Tijdens deze workshop gaan we in op werkgeluk. Wat maakt jouw werknemer gelukkig?  D.m.v. oefeningen worden de deelnemers zich bewust van hun eigen drijfveren en die van hun team.

En gaan ze ontdekken welke kleine aanpassingen hun geluk vergroten.

Neem gerust contact op voor meer informatie.

"Mijn vraag ging over de balans tussen gezin en mijn bedrijf. Ik vond het mooi om te zien hoe er verandering kwam d.m.v. vragen stellen over de balans tussen gezin en bedrijf. Echt een geweldige manier om inzicht en antwoorden te krijgen."  

Edith Dijk
Edith

"Ik was verbaasd hoe krachtig een opstelling werkt, hoe duidelijk het is als anderen mensen jou situatie uitspelen. Doordat je er van een afstand naar kijkt krijg je overzicht. Er verschuift echt iets, waardoor je probleem echt opgelost is na die tijd."

Mirjam
Mirjam

"Mijn ervaring als vraagsteller was fantastisch, confronterend, bevestigend en verrijkend."

Marloes Boermans
Marloes

"Ik heb het als bijzonder ervaren, hoe een opstelling ‘werkt’. Hoe gaaf het is om het voor je ogen te zien gebeuren. Het klopt gewoon en maakt heel veel duidelijk, zonder dat je de antwoorden vanuit je hoofd bedenkt."

Anneke Hemmen
Anneke

"Het was enorm verhelderend wat er zich aandiende. Ook hoe jullie mijn vraag praktisch oppakten. Hanneke nu, Hanneke over een jaar, wat houdt haar tegen en later, wat helpt haar.  Het gaf veel inzicht en erg mooi ook om te zien en horen hoe Hanneke over een jaar zich voelt. Geeft enthousiasme, uitzicht:  dit gaat het me brengen."  

Hanneke Nijland
Hanneke